Digital grafikk

Digital grafikk med foto og maleri

En av de nyeste bøkene jeg har kjøpt meg handler om digital grafikk. Jeg kjøpte nemlig en haug bøker om ulike grafikk metoder og kom over en bok som het «Digital Expressions». Den boken fristet meg noe voldsomt!  

Datagrafikk kan defineres som kunstnerisk utførte arbeider som er framstilt ved hjelp av en datamaskin. Den internasjonale benevnelsen er CG, som er en forkortelse for Computer Graphics. (Kilde:http://fineart.no/doc/teknikk/datagrafikk)

Jeg tar mange bilder speilreflekskameraet mitt og da spesielt når vi er på båttur. Det begynner å bli noen tusen (!) bilder totalt og jeg har lenge hatt lyst til å bruke disse bildene til noe mer enn vakre bilder på en harddisk. Jeg finner motiver på de rareste steder som er flotte til å bruke i datagrafikk. Jeg har mye å lære enda, men det er kjekt å kose meg med de ulike motivene og blande de med fotografiene jeg har av malerier og tegninger. Sette de sammen og få et nytt utrykk.

Bildet er mitt første lille eksperiment og foreløbig bare laget som Jet trykk som er den rimelige varianten av digitale trykk. Den mer avanserte Giclèen må vente til jeg har skaffet meg en printer. Men for all del, jeg har printet det ut med meget høy oppløsning på tykt matt fotopapir. Dessuten vil jeg lære mer før jeg prøver print på mer avanserte medier, men her er det ingen grenser! Og så kan jeg kose meg og være kreativ selv på dager da jeg ikke orker mer enn sofaliv. En kreativ tilrettelegging kan man nesten si 😛

Mer er ikke under denne siden eller denne kategorien enda. Men det kommer mer og da får jeg se hvordan jeg skal organisere denne siden.

 
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s